CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Královéhradecký kraj
Oddělení 11 - Právních a správních činností
Bohuslava Martinů 1672/8a 
501 01 Hradec Králové

V Hradci Králové 06.08.2021


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Královéhradecký kraj

Vydával se za jiného muže, celníci u něj našli léky určené na výrobu drog

Trutnovsko – V rámci běžné kontrolní činnosti v polském příhraničí zastavili v minulých dnech královéhradečtí celníci dynamickým způsobem, za použití zvláštního světelného a zvukového výstražného zařízení, dvaačtyřicetiletého muže na motocyklu.

 

Hlídka ho vyzvala k předložení dokladu totožnosti, on však vypověděl, že jej nemá, sdělil jméno a příjmení a na dotaz hlídky, zda převáží alkohol, cigarety, tabák či jiné návykové látky, ochotně otevřel černý batoh, který byl připevněn sítí na zadní straně motocyklu. V něm vezl léky obsahující pseudoefedrin, který může být zneužíván k nelegální výrobě metamfetaminu. Jednalo se o 475 tablet léků označených Cirrus, Infex Zatoki, Ibuprom, Apselan, Acatar, Claritine Active a Sudafed, které údajně jednotlivě nakoupil v několika lékárnách v Polsku.

 

Celníci si uvedené jméno ověřili přes operační centrum jako existující osobu, třiačtyřicetiletého muže z obce v Pardubickém kraji. Při prohlídce, zda nedrží zbraň, našli občanský průkaz, jenž odhalil mužovu pravou identitu. Následně zjistili, že mu byl v minulosti vysloven zákaz řízení, navíc jej narkotesty, provedené přivolanou hlídkou policistů, usvědčily z jízdy pod vlivem omamných a psychotropních látek.

 

Za trestný čin výroby a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu a trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí, jízdu pod vlivem omamné a psychotropní látky, mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.


por. Ing. Jitka Fajstavrová
Tisková mluvčí CÚ pro Královéhradecký kraj
tel: +420 495 756 221
mobil: +420 602 372 515
e-mail: j.fajstavrova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky