CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 23.04.2013


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Ústecký kraj

Versace na severu Čech

Přes pět tisíc kusů sklářských výrobků, podezřelých z porušování práv k ochranné známce Versace v hodnotě téměř 13 milionů korun zajistili v uplynulých dnech ústečtí celníci.

Hlídka mobilního dohledu projíždějící Českou Kamenicí na Děčínsku si povšimla, jak několik mužů nakládalo do bulharského kamionu papírové krabice, a rozhodla se jej zkontrolovat. Když celníci jednu z krabic rozbalili naokamžik zkameněli. V krabici se nacházely sklenice opatřené hlavou medúzy, tedy obrazovou ochrannou známkou Versace. Hlídka pojala důvodné podezření z porušování práv duševního vlastnictví, které potvrdila i zástupkyně držitele dotčené ochranné známky.

Do opatření příkazu k provedení domovních prohlídek a prohlídek jiných prostor a pozemků celníci objekt nepřetržitě sledovali. Při následných prohlídkách pak nalezli kartonové krabice s velkým množstvím samolepek s vyobrazením hlavy medúzy a skleněných výrobků připravených k dekoraci, tři pece a jeden lakovací box, včetně výrobků v různém stavu dokončení.

V konečném součtu celníci zajistili 5.146 kusů sklářských výrobků (sady sklenic, vázy, mísy, svícny, karafy, atd.), na kterých byla známka společnosti Versace použita neoprávněně. Vyčíslená hodnota originálních výrobků by dosahovala částky 12,75 milionů korun.

Majitel, občan jedné zakavkazské republiky, čelí podezření ze spáchání trestného činu porušení práv k ochranné známce a jiným označením. Případ je nadále v šetření.
 


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CÚ pro Ústecký kraj
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky