CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Ústecký kraj
Hoření 3540/7A
400 11 Ústí nad Labem 11

V Ústí nad Labem 16.07.2024


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Ústecký kraj

Několik cestujících si na festival vezlo drogy

Marihuanu, amfetamin i pervitin zajistili v uplynulých dnech ústečtí celníci při silničních kontrolách. 

Celníci v pátek a v sobotu zaujali stanoviště na periferii krajské metropole a svou kontrolní činnost zaměřili na zboží uniklé celnímu dohledu. Při kontrolách vozidel a jejich osádek, mířicích zejména na 3. ročník hudebního festivalu Under the Bridge, celníkům pomáhali služební psi vycvičení na vyhledávání omamných a psychotropních látek či zbraní.

Během dvoudenní preventivní akce hlídky celníků zkontrolovaly 132 vozidel. Ve 12 vozidlech či u jejich osádek se jim podařilo odhalit celkem 75 gramů marihuany, 1,6 gramu MDMA (extáze) a 0,8 gramu metamfetaminu, tedy pervitinu. Všechny případy celníci kvalifikovali jako jednání mající znaky přestupku a na místě předali policistům z obvodního oddělení Trmice k dalšímu šetření. V rukách policistů skončily také dvě ženy, které celníkům prokazovaly svou totožnost osobními doklady, jež figurovaly v evidenci odcizených či ztracených.

Celníci rovněž u kontrolovaných osob zjišťovali, zdali nemají v Centrální evidenci přeplatků a nedoplatků, dluh za neuhrazené pokuty v dopravě. Odhalili 13 dlužníků od nichž vybrali na místě více než 21 tisíc korun. 

por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CÚ pro Ústecký kraj
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky