CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Kraj Vysočina
Střítež č. p. 5
588 11 Střítež u Jihlavy

V Stříteži u Jihlavy 30.03.2022


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Kraj Vysočina

Neznačený alkohol v třebíčském baru

Text jedné táborové písně praví: „whisky, to je moje gusto, bez whisky mám v srdci pusto, když se ve skle leskne whisky, tak má barman dobrý zisky.“ Možná se jí inspiroval i provozovatel baru v Třebíči, který nedbal na to, že mu celníci v prosinci zajistili 73,5 litru neznačeného a nezdaněného alkoholu a teď byly v jeho provozovně neznačené lihoviny odhaleny znovu.

V pátek 25. března objevili vysočinští celníci při kontrole v baru v centru Třebíče třicet litrů neznačeného alkoholu. Jednalo se o ovocnou pálenku a whisky, v půllitrových lahvích, pětilitrové sklenici a ve dvou plastových barelech. V prosinci bylo na stejném místě zajištěno 28 litrů ovocné pálenky a whisky bez označení kontrolní páskou. A k tomu 45,5 litru whisky označené kontrolní páskou, ovšem bez etikety a také dokladů prokazujících její zdanění. V obou případech byl alkohol zajištěn, souhrnný únik na spotřební dani činí přes patnáct tisíc korun.

Případ bude řešen ve správním řízení jako přestupek, kde viníkovi kromě doměření spotřební daně hrozí zabrání, či propadnutí zboží a pokuta.


por. Bc. Richard Zeman
Tiskový mluvčí Celního úřadu pro Kraj Vysočina
tel: +420 567 109 430
mobil: +420 601 587 507
e-mail: r.zeman@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky