CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 17.07.2013


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Ústecký kraj

V dodávce objevili celníci sto rostlin konopí

Sto rostlin rodu cannabis objevila hlídka mobilního dohledu Celního úřadu pro Ústecký kraj při silniční kontrole zaměřené na pátrání po zboží uniklému celnímu dohledu.

V pondělí ve večerních hodinách zastavila hlídka celníků na komunikaci I/13 u obce Modrá na Děčínsku ve směru Jílové – Libouchec za pomoci světelného terče ke kontrole dodávkové vozidlo Ford transit bílé barvy. Osádka vozidla, kterou tvořili dva muži ve věku 23 a 25 let, byla vyzvána k otevření zavazadlového prostoru. Již při otevření dveří zavětřili celníci nezaměnitelnou vůni marihuany. V krabicích pak objevili 100 kusů rostlin konopí o přibližné velikosti 10 cm, dále sušené stonky rostlin, prázdné pytle od zeminy a krabice od filtračního zařízení. Řidič celníkům sdělil, že se jedná o sazenice marihuany, které údajně vypěstoval pro nemocnou babičku. Drogové testy později tuto drogu potvrdily.

Z důvodu podezření ze spáchání přečinu nedovoleného pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku byl případ na místě předán přivolané hlídce PČR.

 


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CÚ pro Ústecký kraj
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky