CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Ústecký kraj
Hoření 3540/7A
400 11 Ústí nad Labem 11

V Ústí nad Labem 26.06.2020


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Ústecký kraj

Závadné maso a heroin zadrželi celníci na Teplicku

​Dva úspěšné záchyty na Teplicku si připsaly mobilní hlídky celníků při silničních kontrolách na komunikaci I/8 v katastru obce Dubí u Teplic.

Nejprve na komunikaci č. I/8 mezi Teplicemi a obcí Dubí zastavila krátce po poledni hlídka mobilního dohledu ústeckých celníků ke kontrole bílé dodávkové vozidlo Peugeot Boxer, české imatrikulace, které řídil 54letý Asiat. Kontrolou nákladovém prostoru vozidla bylo zjištěno, že se v něm kromě zeleniny a základních potravin nacházejí i mražené a chlazené potraviny živočišného původu. Jednalo se o rybí produkty, krevety, kalamáry, mušle a chlazené a mražené maso z drůbeže. Zboží bylo dopravováno v nevyhovujících hygienických podmínkách (bez hladícího zařízení). K části zboží nebyly celníkům předloženy žádné nabývací doklady. Celníci kontaktovali Státní veterinární správu, která na místo kontroly vyslala své inspektory. Po podrobné kontrole a zjištěných skutečnostech si inspektoři veterinární správy případ převzali, zboží zajistili a rozhodli o znehodnocení 87,75 kg živočišných výrobků pomoci modré potravinářské barvy. Následně vydala SVS rozhodnutí o likvidaci zásilky v asanačním podniku.

O 12 hodin později (kolem 01:00 hod) při silniční kontrole na komunikaci č. I/8 v obci Dubí si celníci vytipovali ke kontrole vozidlo VW multivan s německou registrační značkou. Osádku tvořil 60letý muž (DE) a 37letá spolujezdkyně (CZ). Ke kontrole byl nasazen služební pes, který označil béžovou kabelku patřící ženě. Při prohlídce tašky celníci nalezli injekční stříkačky, jehly a černé pouzdro se zatahovacími sáčky. Ve dvou sáčcích se nacházela krystalická látka nahnědlé barvy o hmotnosti 1,2 gramů. Provedený test pozitivně reagoval na heroin. Celníci přivolali na místo policejní hlídku, která si „kněžku lásky" i s drogou převzala k dalšímu šetření.


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CÚ pro Ústecký kraj
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky